De Dirigent


Onze dirigent is Willem Nijhof.

 

Willem werd geboren op 17 september 1985 in het vissersdorp Urk.

In zijn jonge jaren ontving hij orgelles van de op Urk bekende kerkorganist Piet Weessies. Ook verbond hij zich op jonge leeftijd aan diverse mannenkoren waaronder het Urker mannenkoor Halleluja. Later verhuisde hij naar de Veluwe en sloot zich aan bij het Hervormd Mannenkoor IJsselmuiden-Grafhorst onder leiding van Freddy Veldkamp. 
Om zich te specialiseren in het zingen en dirigeren nam Willem muzieklessen van Akke Lagendijk, een bekende musicus uit de Krimpenerwaard. Tevens ontvangt hij koordirectie van musicus Patrick van der Linden uit Ridderkerk.


In het dagelijks leven is Willem werkzaam als maatschappelijk werker met een eigen praktijk en heeft hij in zijn vrije tijd diverse koren onder zijn hoede gehad, waaronder het Christelijk Mannenkoor Immanuël uit Hilversum, het Interkerkelijk Mannenkoor Zeewolde en het Christelijk Gemengd koor met Hart en Stem.
Momenteel is hij dirigent van het Slikkerveers Christelijk Mannenkoor, het Zederiks Christelijk Mannenkoor, Mannenensemble Maranatha en Christelijk Mannenkoor Con Forza. 


"Ik probeer de zangers en zangeressen te laten beleven wat ze zingen. Niet alleen de noten, maar zeker ook de tekst. Zodra het publiek en ik dat voelen gaat de muziek een ander niveau bereiken. Als die snaar geraakt wordt kan het tot grote zegen zijn". 

 


Concertagenda


zaterdag 5 oktober
Zeist


zaterdag 23 november
Dordrecht


zaterdag 21 december
Woerden


Volledige agenda


 

         


Tip: 5 oktober Zeist