De dirigent


Bert Moll begon zijn muzikale loopbaan op jeugdige leeftijd. Aanvankelijk legde hij zich uitsluitend toe op het orgelspel. Sinds 1970 is hij organist van de Hervormde Gemeente in Huizen. Die functie vervult hij tot op heden met veel toewijding.
Vanaf 1978 specialiseert hij zich in de koormuziek en heeft hij zijn naam als koordirigent weten te vestigen. 
Door zijn vakmanschap en muzikaliteit, maar ook zeker door zijn liefde voor het geestelijk lied groeien de koren welke onder zijn leiding staan letterlijk en figuurlijk. Hij weet zijn koren tot op grote hoogte te laten presteren, of het nu gaat om een eenvoudig geestelijk lied, of om grotere klassieke werken van bekende componisten.
Enkele bekende koren van Bert Moll zijn de grote Chr. Koorvereniging Deo Juvante uit Huizen, het Christelijk Mannenkoor Lelystad en het Urker Mannenkoor “Hallelujah”
Ook is hij dirigent van het Groot Nationaal Strijkorkest. Verder is hij producer van DVD's en CD's voor diverse labels. In deze hoedanigheid zijn er talrijke producties van zijn hand verschenen. 
Motivatie heeft voor hem alles met emotie te maken, zei hij eens in een interview met het Reformatorisch Dagblad.
“Ik hamer er steeds op dat de zangers zich moeten inleven in de tekst. Een goed verstaander begrijpt wat er op dat moment in me omgaat. Als ze dat aanvoelen, verandert de muziek. Het is fantastisch als je dat met elkaar kunt bereiken. 
Dan gebeurt het dat toehoorders achteraf zeggen: Dat lied heeft me echt getroffen”, aldus de dirigent van Het Urker Mannenkoor “Hallelujah”.
Bert Moll werd mede voor zijn veelzijdige muzikale activiteiten in 2004 koninklijk onderscheiden en benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.


Concertagenda


zaterdag 16 december
Oudewater


woensdag 20 december
MoerkapelleVolledige agenda


 

          


Tip: 16 december Oudewater