CD-opname op zaterdag 1 februari 2020

Het is dan wel geen concert...maar zeker het vermelden waard!

Afgelopen zaterdag 1 februari was de opname-dag voor onze nieuwe PSALMEN-CD in de Grote Kerk van Oudewater.

Het was een bijzonder gezellige maar ook een productieve dag.

Na wat punten van aandacht van STH Records (o.a. stil zijn vóór een opname, maar ook vooral nog even stil blijven na de opname vanwege de mooie nagalm in de kerk) gingen we enthousiast aan de gang.

Wat is het mooi om naast Wim de Penning op het orgel en Hugo van der Meij op de vleugel ook begeleid te worden door Strijkkwintet Che-Vanno en trompettist Pascal Van de Velde!

De solo's bij diverse psalmen van tenor Jan Jaap Nijhof en 'onze' bas Hans Krijger vormen een mooie aanvulling.

Ook Jong Forza heeft op deze opname-dag een aantal psalmen opgenomen.

Nu zal eerst STH Records aan de slag moeten om alle stukken die zijn opgenomen te verwerken tot een mooie CD.
De CD verschijnt in het voorjaar van 2020. De exacte datum is op dit moment nog niet bekend.
Houd deze website dus goed in de gaten!

Jubileumconcert Zaterdag 29 september 2018

GROOT IS UW TROUW O HEER'. Met die woorden opende onze voorzitter het jubileumconcert zaterdagavond.

We kunnen in dankbaarheid terugzien op een mooie avond.
Een geheel gevulde Petruskerk, mooie solozang van Jan-Jaap Nijhof en Piet Baarssen. Wim de Penning die het orgelspel verzorgde en Hugo van der Meij aan de vleugel.
Dat alles omlijst door het strijkorkest gaf een bijzonder mooi geheel. Benjamin Simons zong op ontroerende wijze het lied "Ik zal er zijn". We hebben onszelf als koor ook helemaal uit kunnen zingen.

Ds. Simons verzorgde een toepasselijke meditatie  over Jacob die na 25 jaar terugkeert naar het beloofde land en dan terugkijkend in zijn dankbaarheid moet belijden te gering te zijn voor alle weldaden van de HEERE. Ook als koor mogen we die woorden tot de onze maken. In verwondering zijn we dankbaar voor zoveel onverdiende zegeningen. Ds. Simons refereerde ook aan de stormen die over Con Forza gegaan zijn in de afgelopen 25 jaar. Goddank mogen we nu onze lust vinden in de haven van rust.

We hebben in korte tijd al heel veel hartverwarmende reacties gekregen op onze jubileumavond. Men had muzikaal genoten maar was ook op geestelijke wijze geraakt en getroffen. Iemand schreef: Als ik hier al zo geweldig gezongen heb....hoe moet het in de eeuwigheid wel niet zijn?

We werden benaderd door een kleindochter die schreef: "Mijn opa is in de avond van zijn leven gekomen en een man van alle dag. Hij sprak nog een laatste wens uit: Een concert bijwonen van Con Forza! Hij heeft zelf ook jaren bij jullie gezongen. Zou schitterend zijn, zo vertelde hij ons". Ze liet ons later weten dat zijn laatste wens in vervulling is gegaan en het zeer waardevol voor hem is geweest.

Onze dirigent Willem Nijhof zijn we veel dank verschuldigd. Hij heeft belangeloos heel veel extra tijd gegeven aan de organisatie en voorbereiding en ons op de avond zelf op ontspannen wijze met veel enthousiasme gedirigeerd.

Een avond om nooit te vergeten. Niet alleen een jubileumconcert maar ook een concert uit dankbaarheid en daarom boven alles: Soli Deo Gloria.

Concertagenda

dinsdag 22 december
Woerden (onzeker)

Volledige agenda